Bezig met laden…

KLAAR OM TE ROCKEN?

Klik op de onderstaande knop om onze site te verkennen en meer te weten te komen over ons geweldige bedrijf
Begin met verkennen

Wat zijn de beste oefeningen om resultaten te bereiken?

Vrouw Die Oefening Doet

Als je traint met een passie, er plezier in hebt en heel goed weet dat je het doet omdat je de resultaten wilt bereiken, dan zou ik zeggen dat je basiskennis en ervaring waarschijnlijk niet zo groot is. Je trainingsroutine moet ontworpen zijn als een routine, als je geen juist plan volgt, is het een verspilling van je tijd en energie. Met een juist plan bedoel ik een plan dat gemeten is, specifiek en waar wetenschap achter zit. Laten we eens nader bekijken wat dit betekent.

Een trainingsroutine opzetten die werkt om je doelen te bereiken is één ding, maar je eraan houden is iets anders. Als je twee maanden lang uitsluitend in een supermarkt werkt, zul je meer dan waarschijnlijk resultaten zien. Maar als je hetzelfde doet en maar drie keer per week traint, ben je gedoemd die resultaten niet te bereiken. Een routine kan heel specifiek zijn en zal je helpen je te concentreren op wat je moet verbeteren, waardoor je meer nauwkeurigheid in je resultaten krijgt. Dit maakt het veel gemakkelijker om je aan een routine te houden, omdat direct nadat je een maximale verandering hebt ingesteld, ze een routine in je leven zullen worden, wat betekent dat alles in je geheugen zal worden gebrand. U zult in staat zijn om uw vooruitgang of mislukking te bekijken en te onthouden, ongeacht of u het in het begin moeilijk vindt om u eraan te houden.

Omdat boksen nogal uniek is en een zekere mate van nauwkeurigheid vereist, zul je ook je routine enigszins moeten veranderen. Het gaat niet alleen om een paar extra push-ups en vijf minuten joggen rond het blok. Als je je 2 maanden niet aan een bepaalde routine kunt houden, dan heb je een heel ander plan nodig dat wel voor je werkt. Als het je 1 maand lukt, blijf dan dezelfde veranderingen doen terwijl je de routine herhaalt, uiteindelijk zal er zo'n ritme ontstaan dat je je er voor onbepaalde tijd aan zult kunnen houden.

Als ik met mensen werk krijg ik de vraag welke oefeningen het meest geschikt zijn om resultaten te bereiken. Er is geen beste oefening hiervoor. Je denkt misschien dat power squats de beste cardiobewegingen zijn, maar als je effectief wilt leren boksen zul je power cleans en box jumps willen doen. Je wisselt de oefeningen regelmatig af om het zenuwstelsel te helpen trainen, maar er is geen magische formule. Het verschil tussen iemand die anders traint dan jij en iemand die hetzelfde traint is misschien hun begrip van het neuro-musculaire systeem, maar in 99% van de gevallen is het hetzelfde.

De bewegingen van uw lichaam zijn vrij constant, daarom moeten de systemen zich aanpassen in een tijd van grote veranderingen. Het enige dat u kunt blijven veranderen is de volgorde van de herhalingen, maar u zult daarin wel consequent moeten zijn. Een routine kan zo eenvoudig of complex zijn als u hem zelf maakt. Je zult moe zijn na een sessie van 15 minuten, dus je moet je routine na verloop van tijd veranderen, zie je. Je moet ook met anderen samenwerken om resultaten te bereiken en als je dat niet doet, dan moet je iets vinden dat je motiveert om te trainen.